# How is 2.4 minutes 144 seconds??

i know that 60 and 60 is 120 but the .4 has me very confused

• 2 minutes is 60+60 = 120 seconds.

0.4 of a second is 60*0.4 = 24 seconds.

120 + 24 = 144

• 2 minutes = 120 seconds

0.4 minutes is 4/10, so 4/10 of 60 = 24 seconds

then

120 seconds + 24 seconds = 144 seconds.

• Since it is 60 seconds equals to a minute, it is 60 seconds+60 seconds=120 seconds.

You just multiply 0.4 by 60 which will give you 24.

120+24=144 seconds.

Hopefully, that helps you.

Hooah!

• 1 minute = 60 seconds

2.4 minutes = 144 seconds

• 1 minute = 60 seconds

2.4 minutes × 60 seconds/minute = 144 seconds

• 60 * 0.4 = 24

60 + 60 + 24 = 144

• 2.4 minutes = (2.4) x (60) seconds = 2.4 x 60 Seconds = 144 seconds

Here you need to understand 0.4 minutes

1 minute has 60 seconds

hence 0.4 minutes will have = 0.4 x 60 = 24 seconds

• 1 minute = 60 second

Hence, 2.4 minutes = 2.4 minutes * 1 minute,

and we know that 1 minute = 60 seconds

Thus, 2.4 minutes = 2.4 * 60 = 144 seconds

• (60)*(2.4) =144 ..................Ans( because 1 minute) =60 seconds